Dirigent De Troubadours: Jurriaan Poesse

jurriaan smal 2

Jurriaan Poesse rondde zijn opleiding Docent Muziek af in 2016 aan het ArtEZ Conservatorium te Enschede met hoofdbijvak Klassiek Trombone. Vanaf jonge leeftijd speelt hij trombone in verschillende ensembles en orkesten in de regio. Zijn grote voorliefde voor klassieke muziek ontstond bij het Twents Jeugd Symfonieorkest waar hij 7 jaar als trombonist aan verbonden was. Hij kreeg les van Freek van Vliet en tijdens zijn opleiding Docent Muziek van Peter van Klink.

Gedurende deze opleiding ontstond er naast het trombone spelen ook interesse in ensemblezang, directie en koormuziek. Hij besloot zich hier meer in te verdiepen en volgde de Minor Koordirectie bij Kees Stolwijk. Sedert 2015 studeert hij aan de bacheloropleiding Koordirectie op het ArtEZ Conservatorium in Zwolle bij Klaas Stok.

In het voorjaar van 2015 richtte Jurriaan samen met medestudenten het ArtEZ Projectkoor op, met onder meer het doel om moderne a cappella koormuziek uit te voeren en compositiestudenten een podium te geven. Daarnaast leidde hij het Leerorkest van Muziekvereniging K.S.W. Nijverdal en heeft hij in 2016, op verzoek van studenten en docenten van de ArtEZ AKI Academie voor Art en Design, het AKI-koor nieuw leven ingeblazen. Sinds het voorjaar van 2017 is Jurriaan ook dirigent van Kamerkoor ‘Arte Vocale’ uit Hengelo en Vocaal Ensemble ‘De Troubadours’ uit Enschede.

Verder zingt Jurriaan in Vocaal Ensemble ‘La Colombe’, Vocaal Ensemble ‘Exicon’ en Capella Gudula.  Tijdens zijn studie kreeg hij o.a. zangles van Tom Grondman en sinds 2015 van Marja Reinders. Tot slot werkte hij als part-time muziekdocent op het Erasmus te Almelo en het Christelijk Lyceum te Apeldoorn.

 

 

 

 

 

Nieuws

Agenda

Proloog in MOMENTUM
zaterdag 17 maart 2018, aanvang 20:00 uur

Jubileumconcert Troubadours 85 jaar
zaterdag 14 april 2018, aanvang 20:00 uur