Home

Het vocaal ensemble De Troubadours is sinds zijn oprichting in 1933 een gezelschap van beperkte omvang geweest. Het ensemble wil niet uitgroeien boven 20 leden en telt momenteel 15 zangers. Het vocaal ensemble De Troubadours is ambitieus en wil op gezette tijden een prestatie van hoog amateurniveau neerzetten. Jaarlijks wordt minstens één eigen concert gegeven. Daarnaast verzorgt het vocaal ensemble  jaarlijks concerten in zorgcentra in Enschede en omgeving. Behalve eer en vermelding in de annalen, zijn het toch vooral de mooie samenklanken die voldoening geven. Concerten, op uitnodiging of zelf georganiseerd, worden voornamelijk herinnerd door de perfecte uitvoering van de nummers, alsook door de zichtbare waardering en de stimulerende respons van de toehoorders.Ensemble

Het vocaal ensemble is één van de weinige A-koren (ensembles) van de Koninklijke Nederlandse Zangers Bond. Ze heeft in ver en recent verleden meegedaan aan diverse concoursen in binnen- en buitenland en daarbij prijzen en eervolle vermeldingen in ontvangst mogen nemen. Eén van de hoogtepunten was in 2003, toen het ensemble onder leiding van Jan Heijmink Liesert tot beste vocaal ensemble van Nederland werd uitgeroepen.
“Ensemble” verder lezen

Dirigent

Jurriaan Poesse rondde zijn opleiding Docent Muziek af in 2016 aan het ArtEZ Conservatorium te Enschede met hoofdbijvak Klassiek Trombone.

Vanaf jonge leeftijd speelt hij trombone in verschillende ensembles en orkesten in de regio. Zijn grote voorliefde voor klassieke muziek ontstond bij het Twents Jeugd Symfonieorkest waar hij 7 jaar als trombonist aan verbonden was. Hij kreeg les van Freek van Vliet en tijdens zijn opleiding Docent Muziek van Peter van Klink.
“Dirigent” verder lezen

Repertoire

Het repertoire van het vocaal ensemble is breed van opzet. Daardoor is het mogelijk op diverse manieren een concertprogramma samen te stellen. Globaal gesproken zijn er vier accenten. Hieronder een aantal nummers uit ons repertoire.

Oude Muziek

Geestelijk Muziek

Volksliederenbewerkingen

Variabele nummers: Barbershops, Negro spirituals, Close harmony

Lid worden?

Het vocaal ensemble verwelkomt graag nieuwe leden. In elke stemgroep is er ruimte voor minimaal één nieuwe zanger. Hoewel we de drempel niet te hoog leggen, wordt er wel enige koorervaring verwacht. Een stemtest wordt gehouden door de dirigent in aanwezigheid van  één van de zangers.

Repetitie op woensdagavond van 20.00 uur tot 22.30 uur.
Je bent welkom om een keer langs te komen om  de sfeer te proeven.

Repetitie locatie
Zorgboerderij “ De Viermarken”
Viermarkenweg 85
7522LC Enschede

* Deze velden zijn verplicht