Ensemble

Het vocaal ensemble is één van de weinige A-koren (ensembles) van de Koninklijke Nederlandse Zangers Bond. Ze heeft in ver en recent verleden meegedaan aan diverse concoursen in binnen- en buitenland en daarbij prijzen en eervolle vermeldingen in ontvangst mogen nemen. Eén van de hoogtepunten was in 2003, toen het ensemble onder leiding van Jan Heijmink Liesert tot beste vocaal ensemble van Nederland werd uitgeroepen.

Om dit niveau te behouden wordt er van de leden verwacht dat ze naast het bijwonen van de wekelijkse repetitie, ook thuis oefenen en werken aan hun eigen ontwikkeling als zanger van het vocaal ensemble.

Het vocaal ensemble onderscheidt zich door haar transparante manier van zingen, waardoor het mogelijke is  om werken, bedoeld voor kleinere ensembles en dubbelkwartetten in te studeren. In het repertoire zijn er daarom veel nummers te vinden van The King’s Singers.

Traditiegetrouw zingt het vocaal ensemble werken van Schubert, Renaissance, eigentijdse composities en bijzonder volkslied bewerkingen, waarvan er enkele speciaal voor het ensemble zijn geschreven en gecomponeerd.  De laatste jaren schenkt het ensemble veel aandacht aan close-harmony werken.